Tobago

EN PERLE I KARIBIEN


Øyas historie er spesiell og fargerik. øya har i alt skiftet eierskap 31 ganger siden de første DSCN1348.JPGinnbyggerne slo seg til der - Caribs og Arawak indianere. Innbyggerne er i all hovedsak kristne. øya har opp gjennom tidene vært under britisk, fransk, nederlandsk herredømme, samt "settlers" fra dagens Latvia som ble kalt the Courlanders ( Jfr. Courland Bay ) I 1814 ble Tobago britisk kronkoloni ved Paristraktaten. I slutten av 1880 årene kollapset sukkerindustrien - som til da hadde sørget for en blomstrende økonomi på Tobago - og Tobago inngikk derfor en politisk union med Trinidad i 1889. Slaveriet ble opphevet på Tobago i 1834. Tobago ble uavhengig i 1962 og i 1976 ble Trinidad og Tobago en republikk innenfor det britiske samveldet.

ENGLISHMANS BAY

For en del år tilbake " i gamle dager " var en rekke Hollywood stjerner faste gjester på Tobago. Berømtheter som Burt Lancaster, Robert Mitchum, Deborah Kerr , Vivian Leigh og Rita Haywarth tilbrakte sine feriedager på berømte Blue Haven, samtidig som de spilte inn kjente filmer som "Heaven knows Mrs. Allison, " Fire Down Below " og the "Swiss Family Robinson".

Den gang kunne Mr. Cecil Lyons - "taxidriver " og guide - stoppe på plystresignal fra Burt Lancaster for å frakte ham og Deborah Kerr sikkert tilbake til Blue Haven langs den gamle Windward Road.IMG_1459.JPG

Mr. Cecil Lyons er en tilnærmet levende legende på Tobago, og tiltross for sin alder er han fortsatt aktiv som taxidriver og guide. Det finnes knapt nok noen som kjenner øya bedre enn han, og han kan fortelle mange interessante historier fra den gang han fraktet berømthetene rundt på øya til de forskjellige filmsettene. Det å sitte i hans tilårskomne Chevrolet Impala å lytte til hans historier, mens kjente toner av Vera Lynn og Frank Sinatra strømmer ut fra en noe sliten kassettspiller, bringer deg tilbake til "the good, old days"

Blomstrende African Tuliptree

Edel og Stein Foss
Tobago Experten
Borgelia 58
Org. nr: 954 365 867
3711 Skien
Tlf: 35 53 64 55